Volg ons      
PageHeader
 

Borrelhappen


Dips & Spreads maken een feestje van je borrelmoment. Een gezellig plankje met charcuterie of crostini's en pico's met dipjes om van te smullen.

Guacamole

Lekker als dip bij nachos of als saus op een wrap met Mexicaanse groenten & gehakt. Wij doen er wat koriander doorheen, maar vind je net als de helft van de Nederlanders dat dit naar zeep smaakt. Lekker weglaten dan.
Voor een lekker kommetje voor 4-6 personen heb je nodig:

  • 2 rijpe avocado's 
  • 1 tl limoensap
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1/4 bosje koriander
  • 1/2 tl chilivlokken
  • snuf zeezout
  • rijpe roma- of trostomaat

Meng alle ingrediënten behalve de avocado, tomaat en limoen in een hakmolen en snipper het fijn. Ben je iets minder pittig van aard, haal dan de pitjes uit het pepertje. Heb je geen hakmolen of keukenmachine? Dan pers en/of snij je alles klein. Ook de steeltjes van de koriander kun je gewoon meesnijden, no sweat. Snij de tomaat in kleine blokjes. Doe de avocado vervolgens zijn jasje uit door een mes rondom langs de lange zijde te halen en de twee helften tegen elkaar in te draaien. Zet het mes in de pit en lift m uit de ene helft. Met een lepel haal je zo het vruchtvlees eruit. Prak de avocado en limoen met een vork glad en meng met de fijngehakte kruiden en smaakmakers. Voeg naar smaak de chilivlokken toe. Dip ze